Ən azı qədim misirlilərin zamanından bəri əziz olan insanlar balın şirinliyindən daha çox qiymət verdilər. Romalılar onu təkcə yeməklərinə əlavə etmirdilər, həm də sətəlcəm və hətta ilan sancması zamanı ağrıları sakitləşdirmək üçün istifadə edirdilər. Qiymətli bal, vergiləri ödəmək üçün qızıl əvəzinə istifadə oluna bilər.
Yaxşı mövsümdə çiçəklənən arı pətəyi 27 kq bal istehsal edə bilər - bu, adətən ehtiyac duyulduğundan üç dəfə çoxdur. Bu, baldan hər cür mətbəxdə, qənnadı məmulatlarında və içkilərdə, həmçinin dərman və kosmetik məhsullarda istifadə edilir.
Mathieu Teisseire Bal siropu çay, qəhvə, şokolad, qazlı içki, limonad və kokteyllərə şirin, lakin incə bir dad gətirir.