Blue Curaçao ''laraha'' adlı acı portağalın qurudulmuş qabığı ilə ətirli likördür - yalnız Hollandiyanın Karib dənizindəki Kurasao adasında yetişdirilən bir variant. İspan kəşfiyyatçıları ilk dəfə larahanın əcdadı olan acı Sevilya portağalını 1527-ci ildə adaya gətirdilər.
Lərəhanın əti acı olsa da, qabıqları qurudulur ki, şirin ətirli yağ çıxır. Emal edildikdən sonra likör müxtəlif dərəcədə kəskinliyə malik portağal kimi dada və təbii rəngsiz bir görünüşə malikdir. Daha sonra qida rəngi əlavə olunur ki, bu da onun fərqli ekzotik görünüşünü yaradır və kokteyllərə və digər qarışıq içkilərə rəngarəng əlavə verir.
Mathieu Teisseire Le Blue siropu bu qiymətli likörün ləzzətli notlarını canlandırır. Parlaq, canlı görünüş, şirin portağal qabığı dadı və incə acı bitişi ilə bu sirop qazlı içkilərə, kokteyl, şirə və smuzilərə xüsusi dad qatacaq.