Albalı əsrlər boyu bir çox fərqli mədəniyyətdə ləzzət almışdır və adını albalının ilk dəfə Avropaya ixrac edildiyi düşünülən Türkiyə yaxınlığındakı qədim Yunan bölgəsinə istinad edən Latın "cerasum" dan götürmüşdür. Onlar müxtəlif növlərdən becərilmiş kommersiya məqsədilə istehsal olunan albalı ilə gavalı, şaftalı və badamdan ibarət Prunus ailəsinin üzvləri olan bitkilərin meyvəsidir.
Dekorativ gözəlliyi, həmçinin dərin, zəngin ləzzəti ilə seçilən albalı bu gün un məmulatlarında istifadə olunur, ətirli şirəsi ilə şirniyyatlara, likörlərə, desert və şərbətlərə fərqli dad vermək üçün istifadə olunur.
Mathieu Teisseire Albalı Şərbəti hər şeyin başladığı yerdir. Günəşdə yetişmiş gözəl albalı ləzzəti ilə badam və tünd qırmızı rənglə daha da gözəlləşərək, qazlı içki, smuzi, çay və kakao ilə gözəl qarışır və mükəmməl albalı işarəsi olan içkilər təqdim edir.