Min illər əvvələ uzanan mədəniyyətlərin həzz aldığı şokolad dünyanın ən tanınan ləzzətlərindən biridir, həm də ən populyarlarından biridir. Mərkəzi Amerikada qıcqırdılmış, qovrulmuş və üyüdülmüş kakao dənələrindən hazırlanan, müdriklik və məhsuldarlığı təmsil edən şokoladlı içkilərə dair sübutlar mövcuddur. Mayya və Aztek sivilizasiyaları da şokoladı yüksək qiymətləndirir, mərasimlərdə şokoladlı içkilər verirdilər.
Avropalılar daha müasir formada şəkər, süd və kakao yağı əlavə edərək bu gün tanıdığımız və sevdiyimiz şokoladı yaratdılar. Öz-özünə qənnadı məmulatı kimi populyar olaraq istehlak edilir, lakin tez-tez xəmirdən tutmuş taxıllara və isti və soyuq içkilərə qədər geniş çeşiddə qidalarla birləşdirilir.
Mathieu Teisseire şokolad siropu ağız sulandıran kakao ətri və ləzzəti təqdim edir və kokteyllərə, isti içkilərə və bir çox ləzzətli içki hazırlanmasında xüsusi toxunuş əlavə edir.