İsti iqlimlərdə çiçəklənən püstə Yaxın Şərqdən Aralıq dənizinə yayıldı və tez bir zamanda kral ailəsi, səyyahlar və adi insanlar arasında qiymətli bir ləzzət oldu. Rəvayətə görə, Səba kraliçası püstəni sırf şah yeməyi kimi qəbul etdi və sadə insanlara şəxsi istifadə üçün yetişdirməyi qadağan etdi.
Meyvə kimi təsnif edilir, yetişən zaman qabığı yarılaraq yeməli toxumu üzə çıxarır. Onlar tez-tez ya təzə, ya da qovrulmuş və duzlu şəkildə yeyilir, həmçinin salatlarda və paxlava, biskvit və dondurma kimi geniş çeşiddə şirniyyatlarda istifadə olunur.
Püstə siropu bu çoxillik sevimlinin qaymaqlı, daha canlı notlarını gözəl şəkildə çəkir. Zərif çərəz ləzzəti və yumşaq vanil və badam notları ilə bu sirop həm isti, həm də soyuq içkiləri fərqlilik qatır. Onu qəhvə, şokolad, milkshake, desert, çayl, kokteyl və s. ilə qarışdırmağa çalışın.