Ümumiyyətlə zəncəfil adlandırdığımız şey əslində eyni adı alan çiçəkli bitkinin köküdür. Zəncəfil Cənub-Şərqi Asiyada yaranıb və Asiyadan ixrac edilən ilk ədviyyatlardan biri olub, Qədim Yunanlar və Romalılar tərəfindən kulinariya ədviyyatı və dərman kimi istifadə edilib.
Müasir dövrdə Gingerin odlu, ətirli dadı onu dünyanın bir çox mətbəxlərinə fərqli əlavə edir. Gənc zəncəfil kökləri şirəli və ətlidir, yumşaq dadı çaylara, konfetlərə və spirtli içkilərə uyğun gəlir. Yetişmiş köklər lifli və qurudur, daha güclü bir ləzzətə malikdir və adətən Hindistan, Çin, Koreya və Yapon yeməkləri üçün ədviyyat kimi istifadə olunur.
Zəncəfil siropu yüksək limonlu notlar və ətirli, ədviyyatlı bitişi ilə təzə zəncəfilin cəsarətli dadını təcrübəli şəkildə təqdim edir. Bu sirop çay, qazlı içki, limonad, kokteyllərə xüsusi dad bəxş edir.