Fındıq vətəni şərqi və cənubi Avropa olan fındıq ağacının meyvəsidir. Fındıq ağacları son buz dövrünün bitməsindən sonra sürətlə şimala və şərqə doğru genişləndi və o vaxtdan bəri onların müxtəlif mədəniyyətlər üçün əhəmiyyətinin sübutu bütün dünyada tapıla bilər.
Fındıq çörəkçilik və desertlərdə, qənnadı məmulatlarında pralin, yerdombalanı və şokolad çubuqlarının hazırlanmasında istifadə olunur və fındıq kakao spreylərində xüsusilə məşhurdur. Fındıq yağı güclü bir qoxuya malikdir və müxtəlif yeməklərdə istifadə olunur, həmçinin tərəvəz, taxıl və ya makaron salatlarına gurme toxunuşu əlavə edir.
Mathieu Teisseire fındıq siropu qızardılmış fındıqların zərif dadını və ətirini ustalıqla çəkir. Qaymaqlı qoz-fındıqların və ləzzətli pralinin incə, hamar dadı balanslaşdırılmış şirinlik yaradır və onu həm isti, həm də soyuq içkilər, kofelər və süd kokteylləri, eləcə də qazlı içkilər, çaylar, kokteyllər və kokteyllərdə mükəmməl edir.