Qreypfrut subtropik sitrus ağacıdır və şirin portağal və pomelo arasında təsadüfi hibriddir. Barbadosda yaranan qreypfrutun ilk təsviri təbiətşünas Griffith Hughes tərəfindən verilmişdir, o, onu "qadağan olunmuş meyvə" kimi adlandırmışdır, çünki o, Eden bağındakı orijinal ağacın şəxsiyyəti olduğuna inanırdı.
Qreypfrut sortları ətinin rənginə və dadına görə fərqlənir, bunlar turşu və turşdan şirin və turşa qədər dəyişir. Onlar adətən səhər yeməyi və ya salatlara istifadə olunur.
Mathieu Teisseire Çəhrayı Qreypfrut siropu bu geniş miqyasda təqdir edilən meyvənin ləzzətini, lakin şirin dadını ustalıqla çatdırır. Həm acı, həm də şirin notlarla balanslaşdırılmış fərqli sitrus ətri ilə bu heyrətamiz canlı narıncı-çəhrayı sirop müxtəlif kokteyl, qazlı içki və çaylara fantastik əlavədir.