Manqo qədim zamanlardan Cənubi və Cənub-Şərqi Asiyada becərilən Mangifera indica tropik ağacının yetişdirdiyi meyvədir. Hindistan, Pakistan və Filippinin milli meyvəsidir və tez-tez "tropiklərin alması" adlanır.
Çiy yeyilən manqonun ətli əti ətirli şirinliyə və zəngin, şirəli dada malikdir. Manqonun bir çox müxtəlif növləri var, bunlardan qalın qabığı olan növlər Cənubi Amerika üslubunda salsalar, turşular və chutneylər hazırlamaq üçün ən yaxşısıdır. Manqo həmçinin Asiya köriləri, balıq yeməkləri, salatlar və pavlova, tortlar, dondurma və şerbetlər kimi Avropa tipli pudinqlərdə, həmçinin smoothies və şirələrdə istifadə olunur.
Mathieu Teisseire Mango siropu təzə manqonun ekzotik, ətirli dadını mükəmməl şəkildə çatdırır. Ləzzətli çiçəkli və meyvəli ətir təklif edən bu sirop kokteyl, qazlı içki, çay və limonadlara tropik bir üstünlük təqdim edir.