Yunan əfsanəsinə görə, moruq əvvəlcə ağ idi. Körpə Zevsin tibb bacısı İda onun ağlamasını sakitləşdirmək istəyirdi ki, barmağını moruq tikanları ilə sancdı və meyvə qan qırmızıya çevrildi. Əslində, Moruqlar Gül ailəsinin üzvüdür və Güllər kimi müxtəlif rənglərdə olur, o cümlədən bənövşəyi, qara və sarı.
Moruq kifayət qədər günəşə və suya ehtiyac duyur və buna görə də yay ortasında ənənəvi olaraq bol olur. Onlar təzə meyvə bazarı üçün və püresi və şirələrin işlənməsi və ya cheesecake, dondurma və şərbət kimi müxtəlif ağız sulandıran desertlər hazırlamaq üçün yetişdirilir.
Mathieu Teisseire Moruq siropu həm tort, həm də şirniyyat arasında mükəmməl tarazlığı yaradan təzə seçilmiş moruqun ləzzətli dadını təqdim edir. İncə qırmızı giləmeyvə dadı, ətir və canlı rəng bu siropu kokteyl, qazlı içki, smuzi, çay, südlü içki, desert və qəhvə üçün mükəmməl əlavəyə çevirir.