Vətəni Cənubi Asiya olan xiyar ən azı 3000 ildir insanlar tərəfindən becərilir. Çox güman ki, yunanlar və ya romalılar tərəfindən Avropaya gətirildi və o vaxtdan bəri dünyada ən çox istehlak edilən dördüncü tərəvəz oldu, baxmayaraq ki, botanika baxımından o, pepo kimi təsnif edilir - sərt xarici qabığı olan bir giləmeyvə növü.
Zərif və təravətləndirici ləzzəti ilə xiyar müxtəlif mətbəxlərdə - həm yeməkdə, həm də içkidə - əsas məhsuldur və çox yönlü olması, eləcə də sağlamlıq faydaları üçün qiymətləndirilir.
Mathieu Teisseire xiyar siropu kokteyllərə, limonadlara və mohitolara xırtıldayan və canlandırıcı əlavədir və fərqli vurğuları ilə yumşaq şirinlik verir. Zövqlərinizə təravətləndirici ləzzət verin!