''Çiçəklər kraliçası'' hesab edilən qızılgül böyük ədəbiyyat və incəsənətə ilham verib və bütün dünyada mədəni əhəmiyyət daşıyır. "Qızılgül" bir neçə dildə sadəcə olaraq "çəhrayı" və ya "qırmızı" kimi tərcümə olunur, həm rəngi, həm də ləçəklərinin yumşaqlığı geniş heyranlığa səbəb olur.
Güllər ətirləri üçün geniş şəkildə becərilir və dünyanın hər yerində müasir mətbəxlərdə istifadə olunur. İtburnu, itburnu mürəbbəsi, jele, marmelad, şərbət və çay hazırlamaq üçün istifadə edilən kəskin, ətirli qızılgül bitkisi - bir bəzək meyvəsidir.
Mathieu Teisseire Qızılgül siropu qızılgül ləçəklərinin təkrarolunmaz mahiyyətini - çay, kokteyl, qazsız içkiləri və hətta süd kokteyllərini zərif ətir verən çiçəkli şirin dad və cəlbedici çəhrayı rəngi özündə cəmləşdirir.