Nanə ailəsinin parlaq və ətirli üzvü olan Lavanda 2500 ildən artıqdır ki, insanları heyran edir. Əsrlər boyu ənənəvi tibbdə və kosmetikada və ya bağlar və abadlıq məqsədləri üçün bəzək bitkisi kimi istifadə edilmişdir.
Bununla belə, lavanda çiçəyinin cəlbedici yasəmən tonu və zərif ətri onun kulinariya otu kimi istifadəsini populyarlaşdırmışdır. Zərif sitrus notları ilə şirin, çiçək ətirinə malik olmaqla, bir çox dünya mətbəxlərində çay, mürəbbə, jele, qənnadı məmulatlarına və içkilərə dad vermək üçün istifadə olunur.
Mathieu Teisseire Lavanda siropu bu əlamətdar otun ətirini və ləzzətini ustalıqla canlandırır. Cazibədar bənövşəyi çalarları və fərqli dadı ilə sirop kokteyl, qazlı içki, limonad və çaylar da daxil olmaqla geniş çeşiddə içkilərə ləzzətli çiçəkli dad əlavə edir.