Rosemary ətirli, iynə kimi yarpaqları və bənövşəyi, mavi və ağ çiçəkləri olan bir koldur. O, Aralıq dənizi bölgəsində yetişir və adı latınca ros marinus , yəni "dəniz-şeh" mənasını verir.
Rozmarin yarpaqları müxtəlif yeməklər üçün ləzzət kimi istifadə olunan acı, büzücü bir dad və fərqli bir qoxuya malikdir. Ət və ya tərəvəz ilə qızardıldığında, yarpaqlar xardal kimi ətirli kömürlənmiş odun notları ilə infuziya edir ki, bu da manqalda bişirilmiş yeməklərlə ləzzət qatır.
Mathieu Teisseire Rozmarin siropu Aralıq dənizi otunun sıx aromatiklərini mükəmməl şəkildə canlandırır. Ətirli nanə və canlı yaşıl rəngi ilə bu sirop təravətləndirici kokteyl və qazlı içkilər üşün idealdır. Zərif bir görünüş üçün onu nanə və adaçayı kimi digər otlarla birləşdirin və ya çay, smuzi, südlü kokteyl və frappelərə bənzərsiz təravət əlavə etmək üçün istifadə edin.