Hibiskusun möhtəşəm çiçəkləri ağ, sarı, narıncı, çəhrayı, qırmızı və bənövşəyi də olmaqla çoxlu rənglərdə olur. Mallow ailəsinin bir hissəsi olan bir neçə yüz növ dünyanın hər yerində tapılır, bir tropik torpaqdan digərinə kəşfiyyatçılar tərəfindən yayılır və nəhayət 1700-cü illərdə Avropaya gəlir.
Hibiskus sadəcə gözəllik deyil: bitkinin hissələri kağız və ip hazırlamaq üçün istifadə olunur, Ayurveda təbabətində isə qan təzyiqini aşağı saldığına inanılır. Bəlkə də onun ən çox yayılmış tətbiqi çiçəklərdən hazırlanan çaydır. İsti və ya soyuq süfrəyə verilir, Qərbi Afrikada bissap, Misirdə karkadé Meksikada flor de Jamaica və Braziliyada qonqura kimi tanınır.
Mathieu Teisseire Hibiscus siropu çiçəyin şirniliyini, demək olar ki, zoğal kimi dadını mükəmməl şəkildə çəkir. Qazlı içki, şirə, çay və kokteylləri xüsusiləşdirmək üçün istifadə edin.