Hindistanda annapurna və Şri-Lankada rampa kimi tanınan pandan qədim zamanlardan bəri becərilən aromatik bitkidir. Onun yarpaqları təzə və ya qurudulmuş yeməklərdə və içkilərdə, hətta təbii hava təravətləndiricisi kimi geniş istifadə olunur.
Vanilini xatırladan ətri ilə pandan tez-tez yeməyə ekstrakt kimi əlavə edilir, desert, dondurma, qəhvə və çaylara unikal duyğusal təcrübə bəxş edir, həmçinin kokosla xüsusilə yaxşı uyğunlaşır.
Mathieu Teisseire Pandan siropu, bu fərqli bitkinin mürəkkəb dadlarını canlandırır. Canlı ətri ilə bu sirop kokteyllər, qazlı içkilər, limonadlar, süd kokteylləri və smuzilər də daxil olmaqla müxtəlif içki yaradıcılığına yenilikçi bir üstünlük verir.